Automate your Marketing
with Womplify




 
Azraf, Dina & Ammar Aqlan

By: Jazmiladina Husin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Sunday, 28-Jun-2009 05:28 Email | Share | | Bookmark
Berpindah ke blogspot

djazzxp blog
manjakuhappy blogshop
sekarang kami dah berpindah ke
http://djazzxp.blogspot.com
">http://djazzxp.blogspot.com



Kami juga mempunyai kedai baju kanak-kanak online MANJAKUHAPPY!
ye..bukan baju sahaja, tapi juga cloth diapers yang dipanggil lampin kain moden, baby tight, legging, dress tshirt dan baaanyak lagik. Baby sling pun ada nanti..tunggu tau
http://manjakuhappy.blogspot.com">http://manjakuhappy.blogspot.com



Wednesday, 24-Sep-2008 02:47 Email | Share | | Bookmark
Salam Lebaran

ucapan raya


Salamzz
Selamat menyambut hari lebaran yg bakal menjelma
kalau ada tersilap tuturkata..bicara.. harap dimaafkan
doakan kelancaran perjalanan kami pulang ke kampung...

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!


Monday, 22-Sep-2008 06:16 Email | Share | | Bookmark
Ammar 3 bulan daaaa....

ammar 6kg daaa
my montel baby
abah dodoi ammar
View all 11 photos...


Alhamdulillah....Anak mak dah tiga bulan...
nampak dier semakin membesar
dan makin seeehaaat
berasaaa bila dukungg dier


Quote:
kalau tanggai baju dier camnii..mmg ssaaangat la die sukkaa
sbb dier ingat nak gi mandi kot..





sabtu baruni...kitorang bawak ammar gi jalan2..kat tesco kajang jee..takleh jauh2
abah nak beli brg nak masak utk berbuka..

tapi, sebelum gi jalan...elok pulak dier bubum.. lena btul
last2 dah lepas zohor baru la kitorang gi tesco...
balik tesco kul 3 lebih..kelam kabutlaa nak masak...hehee..

Quote:
abah dodoi tangan....lailahaillallah....lailahaillallah


smlm, gi klinik cucuk ammar...
3serangkai 2nd dose..bulan depan leh la ammar rehat
huh...sib baik dier tak nangisshh
waahh hero mak betul
apa taknyee...mak kena agah2 dier bg gelak
dier pun ketawa sakan laa
time2 ketawa tuu dokte pun cocok dier..
dier pun buat muka konfius...bekerut dah dahi..
tapi, disebabkan maknye punya lawak memang sungguh menjadi
ammar gelak sakan la lagik...
cayalah...mak dapat taktik baru
tak bg ammar nangis


Quote:
maakk....mak beli baju apanii besaaar sangatlaaa...


sebelum balik rumah, bg dier makan ubat...
alhamdulillah dier tak demam pun..




sekarangni, dier dah pandai brrttt...brruutt..main bubbles kt mulut dier..tapi, bunyi tak kuat
lepastu bila kita pangku dier angkat kepala..mcm nak duduk
dier nak tengok tv rupanyaa...hehee
aaa'ah...ammar mmg suka nengok tv...
mmgla risaukan mata dier tuuu
nanti jadik macam mak....pakai spek lak..
yelah nak wat camne... citer katun mmg menarik perhatian dierr
kdg2 dier boleh gelak pulak tengok tv



awal pagi tadik dier terjaga awal pulak
sbb tukar pampers dier..
time sahur dierpun sahur jugak..nenen mak..

tiap2 mlm biasanya aku yg gerakkan dier bg susu
mata tutup tapi, dier dah mula gelisahje..
terus bg susu
kalau aku lena sangat dier la yg kejutkan aku
ammar ni... fully breastfeed baby k..
mmg tka campur pun..kecuali ubat demam ngan antibiotik dier...hehhe
alhamdulillah susu maintain byk n cukup bulan posa nii
so, tak perlu ponteng posa k!

ok...selamat menjalani ibadah puasa....


Friday, 12-Sep-2008 01:54 Email | Share | | Bookmark
Senyum..gelak...ketawa..jerit-jerit..

Ammar senyum
ketawa


Ammar dah nak masuk 3 bulan..gambar yang atasni masa dier 2 bulan
awal2 pagi sebelum nak pi klinik utk cucuk 3 serangkai..
fuh..sib baik dier tak demam

citer pasal gi hukm sebelumni
huh...dokte bukannya nak buat ultrasound...
tapi, x-ray rupanya..ciannya ammar..kecik2 dah kena x-ray
dokte akan freeze image x-ray saluran kencing dier time dier kuarkan air kencing
so.camne nak bg dier terkencing?? ermm jenuhla tunggu kan..
so, dokte guna tube halus untuk masuk kt hujung salur kencing.
kemudian terus ke radiology utk x-ray..sepanjang tunggu tu tube tu masih berada dlm saluran kencing ammar

muka ammar selambajee..boleh gelak2 lagik
x nampak pun muka dier tak selesa dgn tube ada kt dier
bila sampai giliran ammar utk x-ray..
aku pun masuk dgn ammar,
abahnya tunggu kat luar..abah ammar mmg tak sanggup nak tengok
fuhh...mmgla canggih machine2 kat situ

bila dah pakai baju x-ray, ammar pun dah ready utk di x-ray
timeni laa yg sangat2 menguji kita
ada dekat 40 minit jugak jangkamasa nak x-ray tuu
mula2 dokte masukkan air yg ada bhn pewarna bg nampak jelas dlm imej x-ray
setiap air yg masuk dlm salur kencingtu disukat dan dokte akan pastikan air kencing yg keluar pun mesti lebih drpd sukatan air yg masuk

ammar dah mula resah tak suka kena pegang
dier menangisss tak berhenti sampaila abis x-ray
kuat sangat....kuat sangat-sangat
mengalir-alir air mata dier
tuhan je la yg tauu...perasaan aku timetu...
timetu jugakla tube tak masuk sampai pundi kencing
timetu jugakla kena kuar kan tube n masuk balik
pastu takdpt..kena tukar tube lagi halus pulak
masuk tube semula

at last, dptla freeze image saluran kencing drpd ginjal sampaila ke pundi
sebelum freeze image x-ray, dokte akan pastikan image tersebut di tangkap
betul2 time ammar terkencing...
dokte nak tengok sama ada air kencing ammar drpd pundi naik ke atas saluran ke ginjal atau tak
alhamdulillah kedua2 saluran kiri dan kanan ammar ok..takde masalah
fuh...lega...syukur alhamdulillah

ermm satu proses yg sngat teliti dn berhati-hati
dokte akan dptkan imej yg paling baik sampai dier puas hati barula dier store image utk rekod ammar
yg akuni plak...rasa mcm nak mengalirjee air mata time pujuk ammar
kena tabahkan hati....takkanla aku nak nangis sama dgn ammar kot...banjirla camtu..



Ammar makin sihat skrg....pandai ketawa2
pandai borak2 dah..
baru2ni dier suka jerit2 sorang2
tangan ngan kaki tu toksah cerita laa...aktif sangat
time mandi pun kena hati2
sangatt sukaa dengan air.

ok..sampai ni dulu cerita ammar..
Selamat berpuasa...!


Thursday, 7-Aug-2008 14:10 Email | Share | | Bookmark
Syukur....alhamdulillah..teruskan berdoa

kaulah jantungku...


Alhamdulillah... semalam check up Ammar
urine infection clear..
tiroid ok..
kidney pun ok
tapi, ammar kena teruskan jugak
pemeriksaan yg dipanggil MSUG..

kalini satu pewarna akan dimasukkan
ke dalam saluran kencingnya..
(pewarna ni selamat katanya..dan ujian ni
biasa dibuat utk kanak2 lain)

kemudian pewarna tu akan memenuhi pundi kencingnya
so, bila dier kencing,
time tu la dorang tengok ultrasound
sama ada pewarna tu naik ke atas(saluran ke kidney)

sbbnya, air kencing yg naik k atas ni la
yg menyebabkan ammar kena urine infection
dan kidneynya bengkak sikit..
dgn melihat pewarna tuu baru nampak sejauhmana
injap kt pundi tu buka time die kencing.

Ammar masih meneruskan antibiotik sampaila
next appointment bulan nov ni..
ermm bila dengar dokte terangkan..
alahai....anak omak..
rasa mcm takmo bg je check mcm tu...
nak biarje..lama2 elok la kan...
tapi, nak bg puas hati jugak..takut apa2 hal
terpaksala teruskan jugak ultrasound ni

harap sangat Ammar ok nanti..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net